Imbracaminte de maternitate

Corset pentru femei gravide

Corset pentru femei gravide

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Indicații pentru utilizare
 2. Soiuri de corsete
 3. Purtați bandajul corect

Sarcina este considerată una dintre cele mai frumoase și mai magice perioade din viața fiecărei femei. Cu toate acestea, fantezii și vise luminoase ale nașterii iminente a unui copil pot fi întunecate de senzații neplăcute. Și dacă în primele luni de sarcină, multe dintre mamele care se așteaptă să uite uneori chiar despre situația lor interesantă, atunci a doua jumătate a termenului de purtare a unui copil poate fi însoțită de durere sau posibile pericole. În astfel de situații, medicul poate prescrie un corset pentru femeile însărcinate pentru a ajuta femeile cu burtă rotundă.

Indicații pentru utilizare

În orice caz, decizia privind utilizarea unui bandaj pentru femeile însărcinate trebuie luată de către medicul care conduce sarcina încă de la început. Este de obicei necesar să începeți să purtați un corset în timpul unei perioade de creștere rapidă a fătului, observată de la 4-5 luni, iar în unele cazuri este necesară până la naștere. Este deosebit de necesar pentru femeile care își desfășoară în mod activ sarcina. Cu toate acestea, până când copilul începe să coboare și să se pregătească pentru naștere, bandajul este necesar doar în timpul mersului pe jos sau curățării.

Următoarele situații pot servi drept bază pentru numirea unui corset de susținere:

 • Strângerea nervului în partea inferioară a spatelui și senzațiile dureroase asociate;
 • Dacă o femeie a avut o intervenție chirurgicală în abdomen cu puțin timp înainte de sarcină;
 • Cicatricile pe uter, care sunt lăsate din cauza operației cezariene sau a altor operații în domeniul ginecologiei;
 • Dezvoltarea anormală a colului uterin;
 • A fost detectată o cantitate mare de lichid amniotic;
 • Greutatea fetală peste medie;
 • Previa mic previa;
 • Sarcina repetată sau purtând simultan doi sau mai mulți copii.

Cureaua pentru femeile gravide poate fi atribuită femeilor cu vene varicoase și altor anomalii ale sarcinii. Pentru mai multe mame insarcinate, bandajul poate fi o salvare reala din cauza aparitiei vergeturilor.

În plus față de indicațiile de utilizare, acest dispozitiv are o serie de contraindicații, pe care ar trebui să le întrebați cu certitudine medicului dumneavoastră.

Soiuri de corsete

Există mai multe tipuri de curele pentru femeile gravide, care diferă în metodele de atașament și de domeniu:

 • Bandaj pentru femeile gravide sub forma unei centuri. Un astfel de dispozitiv ar trebui purtat pe lenjeria de corp. Corsetul este echipat cu elemente de fixare speciale cu bandă adezivă pentru fixarea ușoară.
 • Universal Corset. Acest bandaj poate fi purtat nu numai în timpul, dar și după sarcină. Oferă suport abdominal și este extrem de util pentru spate. În primele săptămâni după naștere, dacă medicul nu se supără, puteți purta un corset pentru a vă întoarce rapid la formular. Ajută la revenirea mai rapidă a mușchilor, în timp ce silueta unei tinere mame devine mai atractivă.
 • Bandaj de corset. Centura de acest tip este capabilă să fixeze poziția fătului și să sprijine stomacul atât de jos cât și de deasupra. Acest bandaj este potrivit pentru femeile în care copilul a luat poziția greșită. Cu ajutorul acestui dispozitiv, copilul are poziția corectă cu capul în jos și îl ține până când se naște.

Purtați bandajul corect

Pentru a nu vă răni copilul în timpul utilizării bandajului, ar trebui să învățați regulile de îmbrăcare a corsetului și modul de utilizare a acestuia. Pentru a afla cum să purtați corect un corset, puteți să învățați din instrucțiuni sau de la un consultant dintr-o farmacie sau un magazin de specialitate.

Cureaua pentru femeile gravide trebuie purtată numai în poziția în sus. El nu ar trebui să ducă la disconfort și cu atât mai multă presiune.Pentru disconfort, slăbiți corsetul sau, dacă se repetă, consultați un medic.

Timpul de utilizare a bandajului nu trebuie să depășească 3 ore la rând. După aceasta, trebuie să o eliminați și să faceți o pauză pentru a restabili alimentarea cu sânge a fătului. În timpul orelor de odihnă și de somn ar trebui să scoateți dispozitivul, este mai bine să îl purtați în timpul unei anumite activități și să nu vă implicați în utilizarea sa.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații