Stiluri și modele de rochii

Ce este o glumă neobișnuită rusească?

Ce este o glumă neobișnuită rusească?

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. caracteristici
 2. Un pic de istorie
 3. Cine se va întâmpla?
 4. specie
 5. Culori populare
 6. Tendințele actuale
 7. Ce sa poarte?
 8. pantofi
 9. accesorii

Hainele tradiționale populare au orice persoană. Pentru femeile din Rusia, o astfel de rochie este o cămașă cu o rochie. În același timp, cu interesul din ce în ce mai mare pentru stilul etnic și istoria țării lor, sarafanii ruși au devenit astăzi obiectul atenției designerilor de modă. Să învățăm mai multe despre astfel de haine și despre utilizarea lor în trecut și în dulapul modern.

caracteristici

Rochia tradițională se distinge printr-o tăiere liberă directă. O mai mare libertate de mișcare în astfel de haine asigură inserții între detaliile produsului. Conturul sundrei rusești poate fi numit neted și foarte moale. Acest lucru a fost deosebit de remarcabil în mișcare.

În plus, trăsăturile caracteristice ale sundress sunt:

 • Lungimea considerabilă a fustei.
 • Mâneci lungi.
 • Costum stratificat.
 • Decor original în formă de ornamente complexe luminoase.
 • O îmbrăcăminte groasă.

Un pic de istorie

Până în secolul al XVI-lea, o rochie lungă pentru bărbați era numită "sundress", și mai târziu acest nume era transferat la îmbrăcămintea femeii, care era purtată fie peste cap, fie în buton.

Începând cu secolul al XVIII-lea, sundra rusească sa schimbat, ceea ce este asociat cu reformele lui Petru I, introducând un costum în stil european în societatea rusă. Sundresses au continuat să poarte doar burghezi, comercianți și țărani.

Astfel de haine tradiționale au durat cel mai mult dintre țărani pentru cea mai lungă perioadă de timp, așa că era versiunea țărănească a soțului care concentrea în sine toate trăsăturile tipice ale acestui element al costumului rusesc.

Cine se va întâmpla?

Într-o femeie rusă, o femeie de orice dimensiune corporală și orice vârstă va arăta atrăgătoare și originală. Datorită tăierii libere, astfel de haine nu constrânge mișcările și nu ascund complet nici un defect din figură.

specie

Costume de balet pentru costume populare rusești au fost reprezentate de următoarele tipuri:

 1. Tunică ca un vagon, care nu are cusătură mijlocie. Acest costum a fost de asemenea numit surd, deoarece a fost cusut dintr-o singură bucată de panza și panouri laterale. Acest tip de sundress este cel mai vechi. Decupajul din față era de obicei mic, dreptunghiular sau rotund. De asemenea, de multe ori a fost o mică incizie în ea, pe care erau niște corzi sau un buton de fixare pe un buton. Pentru croitorie sundresses surd folosite pânză, panza și alte cârpe de casă. Pe buzunare, arme pentru mâini și gât, obiectele au fost tăiate cu o găleată, pânză pictată, aplicație sau broderie sub formă de benzi înguste.
 2. Model Kosoklinnaya. Pentru coaserea unei astfel de mănunchiuri a fost folosit un panou solid din spate, două pante frontale drepte și pene laterale oblice. Panglicile frontale pot fi cusute sau fixate cu ajutorul unor bucle de dantelă sau butoane metalice. Pentru aceste sundrace folosite ca pânză de casă și țesături fabricate din fabrică. Acestea au fost cusute din brocart, tafta, chineză, catifea, țesături de in, mătase, țesătură, lână și alte materiale. Unele dintre aceste sundri au avut o căptușeală strânsă, uneori matlasată. Pentru a decora varietățile de zi cu zi ale unui kosoklinnaya sundress, panglici textile sau benzi de găleată au fost folosite, iar îmbrăcămintea festivă a fost tuns cu panglică, panglici, panglici de mătase, franjuri sau dantelă metalică.
 3. Modelul direct Această mașină, numită și Moscova sau rotundă, a devenit modelul cel mai comun în secolul al XIX-lea. În fabricarea unei astfel de sundress utilizate panouri drepte, care au fost colectate în pliuri mici în partea superioară. Cusaturi drepte cusute în principal din țesături din fabrică.Pentru curele se folosește aceeași țesătură ca fusta sau se înlocuiește cu panglica. Tunicul acestei rochii era decorat cu panglici sau dantelă.
 4. Model cu corset. Un astfel de corset a avut un corset potrivit, la care au fost cusute panouri drepte pentru a crea o fusta voluminoasa. O asemenea îmbrăcăminte era obișnuită în partea centrală a țării. De asemenea, sundresses separate distincte, a căror corset a fost pe un jug.

Tipurile principale și derivate de sarafane ruse sunt prezentate în figura următoare.

Culori populare

Caracteristica caracteristică a costumului femeilor rusești este ornamentul multicolor și particular. Culoarea preferată pentru sundrări a fost roșie. Aceasta a fost culoarea sundreselor de nunta.

Sundrele albe cu modele de aur păreau superbe.

De asemenea, în culoarea rochiei erau nuanțe de albastru, maro, negru, portocaliu, maro și galben. Femeile mai în vârstă purtau adesea o rochie albastră sau neagră.

Tendințele actuale

Designerii folosesc destul de des costumul folcloric rus ca bază creativă pentru colecțiile lor. Ele adaugă elemente de la sundress rus la haine moderne.

Sundrele tradiționale câștigă popularitate și sunt cumpărate pentru evenimente tematice, matinee sau festivaluri pentru copii.

În zilele noastre, sarafanii ruși răspund unor forme constructive care au fost folosite pentru îmbrăcarea unor astfel de îmbrăcăminte în trecut. Costume de moda decorate cu broderii populare, prezentate in cantitati diferite. Acesta poate servi doar ca un accent și un decor interesant, și poate decora un produs bogat.

Ce sa poarte?

În trecut, rochia era purtată cu o cămașă lungă, cea mai adesea albă. Acum, sub sundress, purta, de asemenea, în principal o cămașă cu mâneci lungi, decorată cu broderie, dar uneori este înlocuită cu o bluză albă. În timpul iernii, o rochie rusă este purtată cu o blană sau o jachetă mai caldă.

pantofi

Modelele de vară ale sundrinei rusești sunt purtate cu sandale răchită. În vreme rece, cizmele sunt ideale pentru acest lucru.

accesorii

Toate bijuteriile și alte accesorii sunt selectate luând în considerare evenimentul în legătură cu care este purtat sundress rusesc.

Ambele mărgele scurte și lungi, brățările și cerceii strălucitoare din metal sau plastic, panglicile, precum și pungile tricotate, fabricate în stil etnic, sunt potrivite pentru astfel de haine. Un plus elegant pentru sarafanul rusesc este un dantelă kokoshnik.

Comentarii
 1. Galina
  21.02.2016

  Vreau o rochie roșie rusă pentru o fotografie. Există astfel de modele frumoase!

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații