Stiluri și modele de rochii

Sari - rochie de zeițe hinduse și simple femei indiene

Sari - rochie de zeițe hinduse și simple femei indiene

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Un pic de istorie
 2. Particularități ale indienilor
 3. Stilul Paradisului lui Aishwarya
 4. Nunta Sari
 5. Cea mai scumpa sari din lume
 6. Cum să porți?
 7. Ce sa poarte?

Pe paginile de reviste și site-uri web, probabil că ați văzut de multe ori frumusețile indiene în rochii luminoase, împodobite cu pietre prețioase și modele brodate. Stofa în care sunt îmbrăcați se numește sari.

Sari este o rochie tradițională pentru femeile care trăiesc în India. Apărând cu multe secole în urmă, această tinuă a fost făcută dintr-o bucată lungă de pânză sub formă de dreptunghi. Femeile se înfășurau într-o astfel de panza, draping-o pentru a accentua curbele figurii și pentru a ascunde posibilele defecte.

Secole mai târziu, sarees sunt încă populare. Acestea sunt haine casual și elegant ale femeilor indiene, precum și costumul original al femeilor din alte țări. Cu ajutorul lui saris, frumusețile își pot demonstra feminitatea, eleganța și harul.

Produsul este o pânză fără cusături cu o lungime de 5-9 metri și o lățime de aproximativ 1 metru. Sub ea, o femeie pune pe o fusta, care este putin mai scurta decat o sari, precum si o bluza, numita choli. Bluza are adesea aceeași culoare ca fusta și sari, deși dacă sari are o culoare uniformă, finisajul bluzei poate fi diferit.

Un pic de istorie

Odată cu apariția sari-ului în garderoba femeilor din India sunt asociate cu multe legende. Potrivit uneia dintre ele, o asemenea haină a fost creată pe o mașină magică de către un țesător, care a visat o femeie ideală. El a conectat în pânză toate calitățile care ar trebui să fie într-o astfel de frumusețe, după ce au primit haine incredibil de frumoase și lungi.

O altă legendă conectează apariția unui sari cu regele Pandav, care și-a pierdut averea și propria sa familie în jocurile de noroc. Ultima pierdere a regelui era soțul său. Dușmanii vroiau să-și atingă expunerea, doreau să-l rușineze pe femeie, dar nu și-au dezbrăcat hainele. Krișna a protejat consortul pandavelor prin îmbrăcarea ei într-un sari.

Particularități ale indienilor

Având în vedere cu atenție țesătura sari, culorile, draperia și ornamentul, puteți învăța multe despre fata pe care vedeți o astfel de haină. Sarele sunt fabricate în principal din mătase, sifon sau bumbac. Calitatea materialului indică bogăția proprietarului sari.

Culoarea rochiei poate spune foarte mult. Văduvele poartă saree albe fără șabloane, mamele tinere imediat după naștere - galben, miresele poartă purpuriu verde sau roșu, decorate cu broderii de aur. O rochie neagră este purtată extrem de rar, considerându-o nefericită.

În fabricarea sarisului indian au fost implicați numai bărbați. Un costum este produs pentru o lungă perioadă de timp (aproximativ 6 luni). Sari nu poate fi numită costum ieftin, dar un astfel de lucru servește o perioadă foarte lungă și este adesea transmis descendenților.

La prima vedere, majoritatea sareelor ​​sunt similare, dar acest lucru nu este cazul. Fiecare tinuta este unica, si exista mai mult de o duzina de moduri de a le drape.

Stilul Paradisului lui Aishwarya

Faima celebră din India a apărut în repetate rânduri pe covorul roșu și alte evenimente importante din sari luxoase.

În 2012, steaua Bollywood a apărut la o recepție caritabilă într-un designer de lumină sari cu broderie de aur, iar în 2013 sari sale de aur la masa de la Cannes părea uimitor. Actrita a completat acest costum elegant cu un ambreiaj genial si bijuterii de aur.

Deși culoarea roșie nu este foarte potrivită pentru actorie ceremonială, întrucât se combină cu culoarea pistei, dar pe Aishwarya, Paradise sari în tonuri roșii arată uimitor. Actrita a pus în mod repetat sarees de această culoare pe premiere de film și evenimente de caritate.

În plus, Aishwarya alege adesea saree transparente. În 2006, actrita a creat o imagine spectaculoasă folosind un sari verde, decorat cu broderie albă. Pentru el o frumusețe a luat o cochilie ambreiaj și cercei lungi. În 2011, tinuta lui Aishwarya era de culoare roz deschis, iar decorarea sa consta din margele și dantelă de argint.

Nunta Sari

Sari-ul în care se îmbată fetița este foarte frumos și rafinat. Produsele sunt decorate cu margele, broderii de argint sau auriu, pietre si alte decoruri atractive.

Alegerea materialului, a modelului și draperii afectează regiunea de rezidență a mirelui, bunăstarea familiei sale și alte nuanțe. De exemplu, în regiunile nordice ale Indiei, miresele se îmbrăcă într-un sari roșu, în est - într-o rochie galbenă, în Maharashtra - într-un sari verde, iar în Assam - într-un zăpadă albă.

Cea mai scumpa sari din lume

În Cartea Recordurilor Guinness din 2008, au înregistrat cel mai luxos și mai scump sari. Produsul este estimat la 100 de mii de dolari (aproximativ 4 milioane de rupii). În fabricarea unui astfel de sari 30 au avut parte de țesători. Au lucrat manual pe tinuta timp de aproximativ 7 luni, creand o imbracamenta cu adevarat incredibila.

Sari au fost brodate cu argint, platină și aur, apoi decorate cu diamante, safire, rubine, topazuri, corali, smaralde și alte pietre prețioase.

Valoarea produsului nu este numai într-o astfel de decorare, ci și în desenele de pe sari. Pânza a fost decorată cu 11 picturi de un artist faimos din India. Greutatea acestui sari cel mai scump a fost de aproximativ 8 kilograme.

Cum să porți?

 1. Purtați o fustă și o bluză, începeți să umpleți sari în fustă pe partea dreaptă a pânzei.
 2. Înfășurați produsul din partea dreaptă în partea stângă, făcând un cerc. În acest caz, partea inferioară a sari ar trebui să atingă podeaua.
 3. Apoi începe să colecteze sarees folds. În funcție de lungimea produsului, veți obține de la 5-7 ori sau mai mult.
 4. Pliurile adunate sunt așezate împreună de fustă astfel încât să "se uite" spre stânga.
 5. Înfășurați din nou restul părții libere din jurul taliei și răsuciți capătul produsului peste umăr. Puteți să-l fixați pe umăr cu ace frumoase.

Ce sa poarte?

 • Pantofi de balet sau sandale cu talpa plat sunt pantofi potriviți pentru saris.
 • Prin versiunea elegantă a sari, puteți ridica un sac de ambreiaj mic.
 • Un sari combină perfect bijuterii diverse, cum ar fi brățări, inele, coliere, cercei mari și alte bijuterii.
Comentarii
 1. Anya
  22.02.2016

  Cât de frumos! Mă îndoiesc de aceste costume indiene. Vreau să merg în India.

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații