Stiluri și modele de rochii

Stiluri de rochie: de la popular la rare

Stiluri de rochie: de la popular la rare

să se alăture discuției

 
Conținutul
 1. Prin siluetă
 2. Prin fuste
 3. Talie mare
 4. Prin tăierea de sus
 5. Tăiere liberă
 6. sarafane
 7. Stiluri naționale
 8. Pentru plin
 9. Stiluri de vara pentru vara
 10. iarnă

Rochia poate fi numită cea mai obișnuită și cea mai frumoasă bucată de îmbrăcăminte a unei femei. O varietate de stiluri vă permite să alegeți tinuta potrivită care să se potrivească figurii dvs. Să vedem ce stiluri de rochii există și ce trăsături caracteristice le posedă.

Prin siluetă

Liniile drepte

Rochii drepte aparțin clasicelor de stil și în dulapul dvs. trebuie să existe astfel. Este perfect pentru sărbători și pentru viața de zi cu zi.

Tăiere dreaptă, lungime diferită, culoare, prezența mânecilor, designul gâtului - toate acestea ca designer, de la care designerii de modă asamblează modele excelente.

Rochii de mansardă scurte și medii pot fi purtate zilnic, în timp ce modelele mai lungi preferă îmbrăcămintea de seară.

Cele mai multe modele au un fermoar pe spate, care de multe ori servește ca o decorare reală. O altă nuanță caracteristică pentru o rochie dreaptă este lipsa cusăturilor la talie.

Rochia din jurul rochiilor este cel mai adesea ovală sau rotundă, dar există modele cu un gât păstrat, cu umeri deschise și cu asimetrie, precum și cu un design non-standard al gâtului.

Rochiile drepte fac posibilă evidențierea unei figuri subțiri.

Reprezentantul cel mai popular al acestui stil este faimoasa rochie neagră de la Chanel. În zilele noastre, este un clasic de haine de afaceri, precum și cele mai populare tipuri de rochii de cocktail.

Rochiile de tăiere directă sunt combinate cu diverse accesorii și scheme de culori, este foarte ușor să le luați la diferite tipuri de figuri. Indiferent de înălțime, rochia se potrivește bine fetelor subțiri și femeilor care au o talie foarte vizibilă. Dacă talia este "ascunsă" - o rochie dreaptă cu o centură subțire la talie o poate "găsi" cu ușurință.

Gode ​​(sirenă, pește)

Anul rochiei a ieșit din silueta unei prințese în anii '50. Se potrivește cu cifra genunchiului, iar la nivelul său se extinde brusc.

Deși tăierea rochiei pare a fi de același tip - de fapt, există multe opțiuni pentru execuție.

Singurul detaliu neschimbat al anului de îmbrăcăminte este un vârf montat, care poate fi completat de orice element:

 • umeri deschise;
 • benzi subțiri sau largi;
 • un gât legat

În ceea ce privește spatele, această parte a rochiei devine o parte esențială a imaginii:

 • deschide înapoi;
 • tăieturi asimetrice;
 • o varietate de țesătură.

Cele mai îndrăznețe decizii ale designerilor sunt încorporate în decupaje la talie.

În mod obișnuit, aceste rochii sunt cusute fără mâneci, dar prin experimentare, designerii de modă au creat rochițe de sirenă cu mâneci lungi.

Anul rochiei în tăiat nu este potrivit pentru un aspect casual. Acestea sunt cusute din țesături scumpe, deci sunt foarte bune pentru ocazii speciale. Ele sunt perfecte pentru fetele mici cu un corp fizic mediu, făcându-le vizual mai înalte și mai subțiri.

A-Line

Rochiile acestui stil sunt, de obicei, lungi și se caracterizează prin prezența unui corset destul de îngust și a unei fuste care se extinde în jos, ceea ce amintește de litera "A".

Datorită acestei reduceri, produsele evidențiază talia și se adaugă la figura de feminitate.Cel mai adesea modelele cu o siluetă A sunt prezentate seara și cocktail-ul într-un stil retro sau rochii de mireasă.

Designerii au experimentat și au propus rochii A-line cu talie înaltă.

Nu există restricții de lungime. În același timp, rochia poate fi scurtă în față și lungă în spate.

Designerii de stil retro se adaptează din ce în ce mai mult la viața de zi cu zi. Acest lucru este exprimat în materiale simple, culori calme, imprimate.

trapez

Rochia de balet a venit la noi din anii șaizeci și, în același moment, a devenit una dintre cele mai iubite pentru simplitatea sa sofisticată. Strâns la umeri și extins spre partea de jos, devine aproape fără greutate și imperceptibil pe corp.

Stilul are o asemănare cu silueta A, doar aici nu este vizibilă talia.

Rochiile acestui stil sunt numite universal, deoarece sunt potrivite atât pentru doamnele mature cât și pentru fetele tinere. Cel mai adesea lungimea trapezului de rochie - scurtă.

În fabricarea de rochii, producătorii sunt egali cu sezonul și prețurile, precum și locul în care îl puneți. De aceea este imposibil să enumerăm toate materialele și culorile din care se coaseră rochii de trapez.

În ceea ce privește tăierea - și aici, există o mulțime de a alege:

 • diverse execuții ale mânecilor, până la absența lor;
 • design interesant al gâtului și gulerului;
 • cu și fără buzunare;
 • decorat cu broderie;
 • cu imprimare sau monofonice.

Pentru a adăuga un pomp, modele de astfel de rochii sunt cusute cu fuste multi-strat sau ornamentate cu draperii sau pliuri. Partea superioară a majorității rochiilor, trapezul reprezentau "barca".

Bărbați Printesa de rochie

Diferența acestei rochii de la alte stiluri este prezența unui decolteu frumos sau deschidere spate, precum și o fustă lungă pufoasă.

Astfel de modele sunt deosebit de atractive pentru doamne înalte.

Jachetele de rochie sunt cusute din țesături scumpe folosind un finisaj atrăgător și bogat, astfel încât cel mai adesea acest stil este reprezentat de rochii care sunt alese pentru absolvire sau pentru o sărbătoare de nuntă.

Designerii experimenteaza volumul folosind stratificarea, cu versiuni diferite ale topului rochiei, cu o imprimare si chiar cu taieturi mari.

Prin fuste

Patru dolari

O rochie de acest stil este mai des aleasă de femei tinere, precum și fete tinere. În acest stil de îmbrăcăminte elemente amestecate de copilărie și feminitate.

Rochia se distinge printr-o fustă scurtă, în formă liberă și de multe ori prezența unei talie supraestimată. Are o mânecă scurtă sau nu are mâneci.

Ei coase rochii de dolari de copii de la tesaturi de aer usor, de multe ori tunderea lor cu dantele. Fusta celor mai multe modele de acest stil este pufoasă, cu o mulțime de bluze și ruff. Foarte des, un costum de păpușă pentru copii este ales ca o rochie de bal.

balon

În această rochie, fundul este mai voluminos și arată ca și cum ar fi umflat, cu care numele stilului este conectat. O astfel de tăiere vă permite să ascundeți astfel de defecte de figura ca o burtă umflată și coapsele pline. De asemenea, această rochie este potrivită pentru fetele foarte subțiri.

De obicei, căptușeala este scurtată pentru a crea forma unei rochii de balon. Există, de asemenea, variante în care partea inferioară proeminențește (este adunată în pliuri și tăiată cu broderie sau desen).

Puteți purta o rochie de balon în fiecare zi (dacă modelul este fabricat din tricot) sau alegeți un astfel de stil pentru o vacanță (de exemplu, o rochie luminată de șifon).

ambalaj

Femeile de moda au împrumutat acest stil din balet. Particularitatea rochiei de balet este combinația unui top sinterizat cu o fustă scurtă voluminoasă, pentru coaserea care este folosită de la 6 la 15 straturi de țesătură aeriană, de exemplu, tul.

Datorită fustei pufoase într-o rochie de tutu, puteți ascunde soldurile volumetrice, dar purtarea unui astfel de costum din cauza lungimii sale scurte este în valoare numai pentru proprietarii picioarelor subțiri.

Deși rochia de tatuaj a început să fie purtată în anii 80 ai secolului trecut, în zilele noastre o astfel de îmbrăcăminte rămâne o minune, deși nu este una sfidătoare. Această rochie este cel mai adesea aleasă pentru petrecere sau nuntă.

clopot

Rochiile de acest tip sunt arse de la talie, astfel încât utilizarea lor ajută la ascunderea șoldurilor volumetrice, dar în același timp este capabilă să sublinieze bustul. Adesea, acestea sunt completate cu o centură pentru a se concentra în continuare pe talie.

Cel mai adesea, rochiile acestui stil sunt reprezentate de modele de vară ușoare, care pot fi fie monofonice, fie cu amprente diferite.

kyulot

O astfel de rochie arată tânără și îndrăzneață. Trăsătura principală este absența unei fuste - este înlocuită cu pantaloni sau pantaloni scurți. Pentru croitorie rochii de acest stil tradițional utilizate denim sau tricotaje. Avantajul rochiei-culottes poate fi numit abilitatea de a ascunde soldurile pline și de a accentua talia.

Din moment ce acest model de rochie este cel mai adesea ales de fete tinere, culorile culottes sunt de obicei luminoase și expresive. Outfit-ul poate fi o opțiune bună pentru o plimbare de vară, iar dacă ridici un produs cu o culoare restrânsă, acesta va face un costum de lucru excelent.

Talie mare

Empire

Principala caracteristică a acestui stil este de a supraestima talia, accentuând astfel bustul, iar defectele figurinei de sub piept sunt ascunse. Lungimea rochiei de acest tip poate fi foarte diferită, iar țesăturile pentru croitorie sunt utilizate în cea mai mare parte prin curgere.

Fabricate în diferite lungimi, împodobite cu pietre, panglici sau pietre, ele sunt potrivite pentru a merge la magazin și sub coroană.

greacă

Dacă doriți să vă farmești omul sau să atrageți atenția celorlalți - alegerea dvs. ar trebui să fie pe o rochie în stil grecesc.

Materialele ușoare și fără greutate sunt selectate de producători pentru aceste rochii, pentru a arăta ca o zeiță care tocmai a coborât din vârfurile Olimpului.

Rochia greacă în tăiat și are o talie înaltă și subevaluată. Acesta este combinat cu un manșon, diferite opțiuni de lungime, și, de asemenea, streaming folds de țesătură aeriene. Astfel de rochii sunt potrivite pentru toată lumea, trebuie doar să vă ridicați modelul, dintre care există nenumărate seturi de pe piață.

În această rochie, puteți să vă prezentați oriunde și chiar să mergeți în jos pe culoar.

Combinați-le cu sandale ușoare pe călcâi, pe o platformă sau fără, cu agățătoare pe lanț lung sau fără ea.

Din bijuteriile cele mai potrivite se potrivesc brățări subțiri din metale prețioase sau făcute pentru ele, puteți combina, de asemenea, o rochie grecească cu un inel de brățară mare, diverse cercei și un număr mic de inele.

Puteți să îmbrățișați o floare în păr, să adăugați o tijă mică sau un ac de păr cu pietre.

bluză

Numele acestui stil este asociat cu cuvântul englez "smock", adică decorarea rochiei cu volane. Și astfel principala caracteristică a acestor costume sunt bridele luxuriante. În plus, rochia de ciocolată este de obicei talie mare și partea inferioară liberă.

Majoritatea acestor echipamente au o lungime mai mare decât genunchii. Mulți dintre ei nu au mâneci sau curele.

Din moment ce rochia este tăiată, este perfectă pentru fete din corp. Acest model va fi o opțiune bună pentru o rochie de cocktail, precum și confortabilă pentru femeile însărcinate.

Prin tăierea de sus

Rochie cu un miros

Acest stil este caracterizat de prezența unei crestături asemănătoare V, formată prin aratarea unui raft în altul și a numeroaselor falduri. Această rochie este recomandată fetelor cu o figură expresivă, deoarece acestea ajută la evidențierea șoldurilor și taliei și, în special, a pieptului.

Primele rochii cu miros au fost cusute din tesatura de bumbac cu un model floral. Le-au plăcut americanilor pentru că erau versatil și simplu. Acum, pentru fabricarea de modele de acest stil folosind diferite materiale cu o varietate de opțiuni de culoare.

Lungimea rochiei cu mirosul este foarte diferită. După ce ați luat o variantă potrivită, primiți o rochie pentru programare sau o sărbătoare sau un model zilnic de birou.

Din brațul american

Rochia de sus a acestui stil este similară celei de sus, îmbrățișează gâtul unei femei. Astfel de rochii, femeile americane arata foarte feminine, deci mai des reprezentate de rochiile de seara. Sunt fete mai mici care au o talie subțire.

Tricou de rochie

În acest stil, modelarea femeilor este combinată cu bărbații, deoarece în partea de sus a costumului este reprezentată de o cămașă, iar sub aceasta - o fustă pufoasă. În special răspândit cămașa după anii 60 ai secolului trecut. Dacă mai devreme o astfel de rochie a avut întotdeauna un guler, poate fi absent în modelele moderne.

Rochia de tricou este de asemenea dreaptă și ușor montată. Multe modele au o centură.

Principalele avantaje ale stilului sunt practic și confort.

asimetric

Punctul culminant al acestor rochii este lungimea disproporționată a liniei de tiv sau umăr.

Cel mai adesea, într-o rochie asimetrică, partea din față a fustei este scurtată, iar spatele, dimpotrivă, este prelungită. În plus, pentru multe modele, partea de jos a rochiei este alungită pe o parte.

Polo rochie

O astfel de rochie sportivă a apărut în Marea Britanie la sfârșitul secolului al XX-lea pe baza unei cămăși de polo. Bumbacul și tricotajele sunt folosite pentru a face această rochie.

Partea superioară a modelului este similară unui tricou, iar lungimea rochiei este cel mai adesea mijlocie sau mini (maxi este mult mai puțin comună).

Principalele caracteristici ale unei rochii de polo includ prezența unui guler stand-up, buzunare și buzunare în partea superioară a produsului.

Acest stil de îmbrăcăminte se potrivește oricărei femei, dar arată cel mai atractiv pe fetele sport tonifiate. Modelele întunecate, însoțite de o centură, sunt deosebit de feminine.

Cel mai adesea, aceste rochii sunt cumpărate pentru petrecere a timpului liber, mers pe jos sau sport, dar într-un model modest de lungime medie este permis să meargă și să lucrați în birou.

cheongsam

Așa-numitele rochii elegante și elegante, a căror apariție a fost influențată de cultura și moda din China. Ele sunt modele cu fixare strânsă, cu guler vertical, miros pe diagonală și tăieturi mici pe laturi.

Cel mai adesea, pentru croitorie, folosiți mătase luminată, care poate fi descrisă ca model floral.

Cheongs rochie este recomandat pentru fragile și mici tinere doamne, care doresc să sublinieze forme grațioase lor. Este lung și scurt, și este prezentat în seara, opțiunile de zi cu zi.

Tăiere liberă

Rochie sac

Caracteristicile acestui stil de rochii sunt tăiate liber și talia lipsă, astfel încât rochia devine ca o pungă.

schimbare

Modelele de rochii ale acestui stil diferă în linii de genunchi și simple. Ele au, de regulă, un mânecă mică sau deloc, dar poate fi un guler.

Dress Shift potrivit pentru orice formă. Numele său în traducere înseamnă "schimbare", deoarece un astfel de costum a devenit popular în anii '50 ai secolului trecut.

Rochii moderne - Shift adesea cusute lână sau tricotaje, astfel încât acestea sunt cele mai solicitate ca haine de zi cu zi.

tunică

Rochiile acestui stil sunt reprezentate de rochii scurte cu mâneci scurte și cu mâneci aprinse.

Deoarece tunica nu se potrivește, este potrivită pentru femeile care au un tip foarte diferit. Coaseți un stil, în principal din materiale ușoare.

Popularitatea sa se datorează versatilității aplicației. Pentru aceasta rochie poti purta pantaloni si obtine un ansamblu bun de afaceri. Într-o tunică ușoară de șifon, este plăcut să fiți în vară, iar într-o rochie luminată și elegantă a acestui stil puteți merge la o petrecere.

sarafane

Rochiile acestui stil sunt ușoare și confortabile. Cel mai adesea nu au mâneci (majoritatea sundrelor au curele), iar datorită tăierii libere astfel de costume se vor potrivi fetelor cu orice figură.

Sundrele moderne sunt cusute din diferite tipuri de tesaturi, dar pentru vara, bumbacul este mai des folosit, iar modelele de iarna sunt tricotate. Curelele vin în diferite grosimi, pot fi legate, fixate și tăiate cu arcuri.

Rochia este o rochie obișnuită foarte populară și, de asemenea, adesea purtată de femeile însărcinate.

Stiluri naționale

chimono

Rochiile acestui stil sunt o adaptare a costumului național japonez.Sunt în căutare datorită stilului confortabil, utilizării țesăturilor moi naturale (adesea mătase), mâneci libere, culori strălucitoare.

Rochia de kimono nu are butoane, deoarece costumul este mirosit. Asemenea imbracaminte poate servi atat imbracaminte confortabila pentru fiecare zi, cat si rochie "de iesire".

sari

Acest stil de îmbrăcăminte a fost împrumutat de la hainele cu același nume de indieni. În original, este o bucată de pânză care a fost înfășurată în jurul corpului într-un mod special.

Datorită tăierii gratuite, rochia se dovedește a fi universală și potrivită pentru femeile de orice vârstă și cu orice formă.

Rochii moderne de sari sunt prezentate cu sifon stilizat sau rochii de mătase, asemănătoare sari originală, numai în culori bogate și broderii. Aceste rochii nu sunt potrivite pentru femeile de afaceri, dar vor fi o alegere bună pentru mers și relaxare.

sarong

Această rochie a apărut datorită costumelor naționale indonezianilor, asiaților și locuitorilor din Oceania.

Primele rochii sarong au fost create ca echipamente pentru plajă, care au fost legate peste piept și au coborât până la glezne. De aceea, acest stil este cel mai potrivit pentru vremea verii fierbinți.

Pentru plin

Fetele "în corp" oferă probleme pentru a găsi o îmbrăcăminte perfectă, deoarece majoritatea modelelor sunt concepute pentru a fi subțire. Acesta este motivul pentru care designerii produc complet rânduri de rochii pentru tot.

Vă sfătuim să alegeți rochii de siluetă A sau un trapez, puteți alege și modele în stil Empire. Montate în piept și curgând în mod liber, astfel de rochii vor ascunde defectele și vor sublinia demnitatea. Nu vă potriviți modelul lungime mini.

Fata plina, dar potrivita imbraca rochia "pe figura", dar nu stransa.

În funcție de ocazie, alegeți îmbrăcămintea nu doar în stil, ci și în culoare. În majoritatea cazurilor, rochia trebuie să fie monofonică, preferabil în tonuri clasice. Dar puteți să experimentați și să alegeți culorile pentru tipul dvs.

Genți de mână, aleg dimensiuni medii și mici în culori care se potrivesc cu imaginea de ansamblu. În ceea ce privește pantofii, modelele masive sunt nedorite, dar și cele prea ușoare sunt, de asemenea, lipsite de loc. Cel mai bun dintre ele este "mijlocul de aur" - pantofi sau sandale cu călcâi sau platformă de lungime medie.

Decorurile de dimensiuni mici, elegante și elegante completează imaginea de ansamblu. Puteți decora gâtul cu o eșarfă ușoară sau eșarfă de satin.

Stiluri de vara pentru vara

Vara fiecare fetiță dorește să arate mai atractivă și reușește să facă acest lucru cu ajutorul unui costum bine ales.

În timpul verii, puteți purta o rochie de orice stil: greacă, empire, an, trapez, pufos, tricou, combinație, retro, bustier și chiar sport. Totul depinde de motivul și de situația pentru care este ales echipamentul.

Selectați culoarea, lungimea și stilul figurii, accesoriile completează imaginea - și veți crea o senzație reală. Ochelarii, gențile de mână, pantofii și bijuteriile pot fi foarte diverse.

iarnă

Ar trebui să arătați întotdeauna bine, chiar și în cel mai rece timp al anului. Cel mai adesea, în timpul iernii, rochii tricotate de diferite stiluri, lungimi și culori sunt populare. Ele sunt combinate cu o varietate de genți de mână și cizme, se adaugă broșe, mănuși. Rochii de tunică pot fi purtate sub blugi sau jambiere simple.

Rochii de iarnă din țesături groase vin, de asemenea, în diferite stiluri:

 • cu mâneci și fără ele;
 • rochii, tunici;
 • rochii, veste;
 • Sarafane;
 • O formă de;
 • drepte.

Aceste stiluri se potrivesc cu șaluri, eșarfe și capse, cizme și pantofi scăzut, o varietate de bijuterii, mănuși și paltoane. Sub ele poți purta, de asemenea, broșe purpurii, halate calde și jambiere.

Comentarii
 1. alla
  14.02.2016

  Wow! Câte stiluri și rare, în general, văd pentru prima dată :)

Scrieți un comentariu
Informații furnizate în scop de referință. Nu faceți auto-medicație. Pentru sănătate, consultați întotdeauna un specialist.

modă

frumusețe

relații